Baby shower organizasyonu düzenlemek yeni bebeğiniz için hazırlanmanın en heyecan verici kısımlarından biri olabilir. Peki yıllar boyu hatırlanacak bu özel güne dair ne kadar bilgi sahibisiniz? Bu yazıda baby shower ile ilgili aklınıza gelmesi muhtemel tüm soruları cevaplandırdık.


1. Baby Shower Neden Yapılır?

Her şeyden önce minik bir bebeğin dünyaya gelişi neden kutlanmasın ki? Sanıldığının aksine baby shower yalnızca hediye almak üzerine kurulu bir parti değildir. Bu özel günde bebek bekleyen ebeveynler mutluluklarını aile ve arkadaşları ile paylaşır. Anne adayları partiye katılan diğer annelerle fikir alışverişinde bulunur ve onların anılarını dinleyerek bebekli hayat hakkında fikir sahibi olur.


2. Baby Shower Masraflarını Kim Karşılar?

Baby shower düzenleyen ebeveynler tabii ki masrafları üstleneceğini düşünerek bu organizasyonu planlarlar. Ancak istemeleri halinde büyükanne, büyükbabalar veya birinci dereceden akrabalar çeşitli yollarla bu organizasyona katkıda bulunabilir. Veya baby shower organizasyonunu kafe, restoran gibi bir dış mekanda düzenliyorsanız herkesin kendi yiyeceği ve içeceğini ödeme seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Ancak böyle bir uygulamaya başvuracaksanız bunu mutlaka baby shower davetiyesinde belirtmelisiniz.


3. Bir Bebek İçin Birden Fazla Baby Shower Olur Mu?

Neden olmasın? İş arkadaşlarınız ve samimi arkadaşlarınızla iki ayrı kutlama yapmayı düşünmek iki ayrı günde bu eğlenceyi yaşamaktan başka nasıl sonuçlanabilir ki? Bu noktada dikkat etmeniz gereken şey kimi hangi partiye davet edeceğinizdir. Ayrıca bu sayede bir partinin düzenlendiği gün uygun olmayan yakınlarınıza diğer partiye katılma imkânı sağlamış olursunuz.


4. Baby Shower Ne Kadar Sürer?

Kesin sınırlar olmamakla birlikte ufak çaplı bir baby shower 2 saat kadar sürer. Büyük çaplı baby shower organizasyonları da 3-4 saati çok fazla aşmayacaktır. Partinin hangi saatler arasında olduğunu davetiyede belirtmeniz hem misafirlerin partiye geç kalmalarının önüne geçer hem de konukların kaç saat sürecek bir partiye katılacak olduklarını bilmelerini sağlar.


5. Baby Shower Organizasyonuna Kaç Kişi Davet Edilir?

Bu sorunun cevabı nasıl bir baby shower partisi organize ettiğinize bağlı olarak değişecektir. Partiyi düzenlediğiniz ortamın büyüklüğü veya küçüklüğü sayı konusunda belirleyici olacaktır. Küçük, samimi bir organizasyon hayal ediyorsanız 8-10 kişilik davetli sayısı sizin için yeterli olacaktır. Geniş bir mekanda ve kalabalık bir organizasyon istiyorsanız 25 sayısının üzerine çıkabilirsiniz. Burada unutmamanız gereken nokta baby shower partinize davet ettiğiniz kişi sayısı arttıkça parti maliyetinin de artacağıdır.


6. Baby Showerda Ne Tür Yiyecekler Servis Edilmeli?

Ne tür yiyecekler servis edileceği biraz da baby shower partisinin günün hangi saatinde düzenlendiğine bağlı olarak değişiklik gösterir. Öğlen saatlerinde yapacağınız baby shower partisinde waffle, sandviç, kurabiye ve salata gibi ikramlıklarda bulunabilirsiniz. Akşam saatlerinden önce düzenleyeceğiniz organizasyonlarda ağır yemekler, sofralar servis etmek durumunda kalmaz, daha hafif meze, tatlı, pasta ve içeceklerle konuklarınızı ağırlayabilirsiniz.


7. Baby Shower Partisine Çocuk Götürülür Mü?

Bu konuda önemli olan nokta baby shower sahibinin davetiyede ne belirttiğidir. Eğer özellikle çocuk getirilmemesi belirtilmişse küçük çocuklarınızı partiye getirmemeli, hatta çocuğunuzu emanet edebileceğiniz birileri yoksa yakınınızı daha sonra tebrik etmeyi düşünebilirsiniz. Çocuk getirilip getirilmeyeceği konusunda davetiyede net bir şey belirtilmemişse organizasyon sahibini önceden arayıp sormak iyi bir fikir olacaktır.


8. Gelen Hediyeleri Ne Zaman Açmalı?

Baby shower düzenleyen ebeveynlerin aklına takılan yaygın sorulardan biri hediyeleri açmak için doğru zamanlamanın ne olduğudur. Ancak diğer pek çok konuda olduğu gibi bu noktada da katı kurallar yoktur. Misafirlerinizin minik bebeğiniz ve sizin için getirmiş olduğu hediyeleri isterseniz onların yanında açıp teşekkür edebilir, isterseniz parti bitiminde açıp mesaj veya arama yoluyla teşekkürlerinizi iletebilirsiniz.


9. Peki Ya Baby Shower Partisine Katılamıyorsanız?

Zorlu bir dönemden geçiyor, çeşitli sorunlarla mücadele ediyor veya başka bir sebepten ötürü o gün müsait olamayacağınızı düşünüyorsanız bu, davet edilmiş olduğunuz baby shower partisine katılamayacağınız anlamına gelir. Peki, zaten anne baba adaylarının genellikle yalnızca çok yakın olduğu isimleri davet ettiği bu önemli organizasyona dâhil olamayacağınızı bildirmeli misiniz? Cevap kesinlikle evet. Özellikle LCV ile davet edildiğiniz bir baby shower partisine katılamayacağınızdan eminseniz bunu mutlaka geçerli sebepleriniz ile birlikte ev sahibine bildirmelisiniz.

Birbirinden güzel baby shower davetiyesi modelleri için online baby shower davetiyesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Davetino ile tüm etkinlikleriniz için davetiye hazırlamak ve konuklarınızı yönetmek (LCV) çok kolay!