Baby shower yeni bir bebeğin yaklaşan doğumunu kutlamak için yapılan bir partidir. Anne adayının hak ettiği sevgiyi, ilgiyi ve hediyeleri gördüğü bu önemli gün tüm sevdikleri bir araya getirmek için benzersiz bir fırsattır. Unutulmaz bir gün yaşamanıza yardımcı olacak baby shower planlama fikirlerini keşfetmek için okumaya devam edin.


Baby Shower Partisini Ne Zaman Yapmalısınız?

Baby shower yani hoş geldin bebek partisinin ne zaman organize edilmesi gerektiğini belirleyen kesin bir kural yoktur. Genellikle baby shower partileri doğumdan yaklaşık dört ila altı hafta önce yapılır. Önemli olan ve kesinlikle düşünülmesi gereken dönem hamileliğin iyi geçtiği, düşük yapma olasılığının az olduğu ve bebeğin zamansız gelme yani erken doğma olasılığının düşük olduğu bir zamanda baby shower partisi düzenlenebilir.


Baby Shower Partisine Kimler Davet Edilir?

Her baby shower için davetli listesi farklı olsa da genellikle anne baba adaylarının yakın aile üyeleri ve arkadaşları davet edilir. Bu aynı zamanda konuk sayısı bütçenize ve mekandaki boş alana da bağlıdır. Geleneksel baby showerlara sadece kadınlar katılırdı; ancak zaman değişti ve günümüzde erkekler de partiye eşlik ediyor. Anne ve baba adayının uzakta yaşayan partiye gelemeyen yakın arkadaşları ve ailesi varsa etkinlik sırasında görüntülü arama yoluyla dahil edilebilecekleri bir zaman ayarlamayı düşünebilirsiniz.

Bu özel gün için el yapımı davetiyeler hazırlayabilir, e-posta gönderebilir veya bir sosyal medya etkinliği oluşturabilirsiniz. Baby shower için ister basılı ister elektronik davet gönderiyor olun her bir konuğun adına ve iletişim bilgilerine ihtiyacınız olacaktır. Davetiyeleri baby shower etkinliğinden yaklaşık dört ila altı hafta önce gönderin. Herkesin davetini aldığından emin olmak için davetiyeyi bir arama ile takip etmek de iyi bir fikirdir.


En İyi Baby Shower Hediye Fikirleri Nelerdir?

Hiç şüphesiz en çok ihtiyaç duyulan hediye çocuk bezidir. Nevresim takımı ise bebek odasını şık bir şekilde hazırlamanın yoludur. Biberon seti, diş kaşıyıcı, ağız bakım seti, mama sandalyesi de baby shower partisi için alınabilecek diğer hediyelerdendir.


Baby Shower’da Ne İkram Edilir?

Evde basit bir açık büfe yapılması oldukça kolay olabilirken bir yemek şirketi kiralayabilir, her misafirden paylaşmak için bir yemek getirmesini isteyebilir veya kendiniz biraz tuzlu yiyecekler pişirebilir, kekler ve pastalar sipariş edebilirsiniz. Bunlara ek olarak bir restoranda veya çay salonunda baby shower yapıyorsanız, mekanın kendisinden bir bütçe talep edebilirsiniz. İçecekler için, meyve suları, çay ve kahve de gelenekseldir. Son olarak tabii ki baby shower partisinin olmazsa olmazı bebek pastası!


Baby Shower Nerede Yapılır?

Baby shower için doğru yeri seçmek kaç kişinin davet edildiğine bağlıdır. Küçük bir organizasyon planlıyorsanız evde yapmak mantıklı olabilir. Bununla birlikte baby shower yapmak için başka birçok yer var. Yakınınızdaki popüler baby shower mekanlarını öğrenmek için hızlı bir Google araması yapabilirsiniz. Bunlar kafeler, restoranlar, parklar, oteller veya kulüpler olabilir. Göz önünde bulundurulacak en önemli şey, anne ve babanın tercihlerini akılda tutmak ve büyük gün için planladığınız aktivite türlerini barındıran bir yer seçmektir.


İkinci Çocuk İçin Baby Shower Yapılır Mı?

İkinci veya sonraki bir bebek için baby shower yapılması şimdilerde daha yaygın hale geldi. Özellikle çocukları arasında büyük bir yaş farkı olan ebeveynler baby shower partisini yapmakta daha istekli olabilirler. İlk bebekleri için geniş çaplı bir organizasyon yapmış olan ebeveynler bazen ikinci bebekleri için daha küçük çaplı etkinlikler tercih etmektedir. Yine de yeni bir bebeğin gelişi kutlama yapmak için başlı başına yeterli bir sebeptir öyle değil mi?


Baby Shower Teması Nasıl Olmalı?

Dekorasyon fikirleri bulmak için Pinterest, Twitter veya Facebook gibi siteleri kullanabilirsiniz. Basit malzemeler ve kendin yap el işleri kullanılarak birçok güzel tema oluşturmak mümkündür. Bebek arabası, süper kahramanlar, orman, peri masalı, prenses gibi temaları aklınızın bir köşesinde bulundurabilirsiniz. Sizin için mükemmel olanı bulmak için daha fazla baby shower temasına ve dekorasyon fikrine göz atmanızı tavsiye ederiz.


Baby Shower ’da Ne Giyilir?

Anne adayı olarak hamile elbisesi gibi bir şey yaz için harika olur, bol ve dökümlü olduğu için kendinizi prensesler gibi hissedersiniz. Misafir olarak katılacaksanız da mevsime ve hava durumuna uygun olarak fazla günlük olmayan, öte yandan da anne adayını gölgede bırakmayacak bir kombin seçimi uygun olacaktır.


Birbirinden güzel baby shower davetiyesi modelleri için online baby shower davetiyesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Davetino ile tüm etkinlikleriniz için davetiye hazırlamak ve konuklarınızı yönetmek çok kolay!