Birçok konuda organize olmayı gerektiren bekarlığa veda partisi planlamak her zaman sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Düğün süreci ile ilgili düşünmesi ve ayarlaması gereken pek çok şey olan gelinler için bekarlığa veda partisi rehberi niteliğindeki bu yazı tam da ihtiyacınız olan şey olabilir. İşte çılgınca eğleneceğiniz bugüne dair bilmeniz gereken her şey.


1. Bekarlığa Veda Partisini Kim Planlar?

Bekarlığa veda partilerine dair birçok detay gelin tarafından organize edilmekle birlikte gelinin yakın arkadaşlarından oluşan nedimelere bu mutlu günde çok önemli görevler düşer. Gelinin işini hafifletmenin yanında bazen sürpriz bekarlığa veda partilerinin tüm detayları nedimeler tarafından organize edilir. Tüm partiyi nasıl planlayacağınız konusunda endişe etmenize gerek yok, yazının devamında bilmeniz gereken her şeyi bulacaksınız.


2. Bekarlığa Veda Partisi Aksesuarları Nelerdir?

Partinin olmazsa olmazlarından bir tanesi de tabii ki ortamın enerjisini artıracak olan aksesuarlar. Giysilerden balonlara, bardaklardan güneş gözlüklerine pek çok aksesuar fikrini sizin için bir araya getirdik. “Bride to Be” tişörtleri grup fotoğrafları için olmazsa olmazların başında yer alır. Rose gold rengindeki balonlar da bekarlığa veda partiniz için göze hoş gelen bir fon oluşturmanıza yardımcı olur. Eğer partiyi kumsalda düzenliyorsanız kişiye özel plaj çantaları yaptırabilir, açık alanda kutlama yapacaksanız nedimeler için güneş gözlüğü seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Tül gelin duvağı ve “Bride to Be” kuşakları her tarzda bekarlığa veda partisine uyum sağlayacak bir diğer aksesuardır. Özel baskılı içecek aksesuarları partiye renk katacağı gibi sonrası için de anı olarak kalacaktır.


3. Bekarlığa Veda Partisi Ne Zaman Yapılır?

Bekarlığa veda partisi için tarih seçimi genellikle düğünün türüne ve partinin türüne bağlı olarak değişiklik gösterir. Eğer bekarlığa veda partisi için şehir veya ülke dışı bir organizasyon planladıysanız bunu düğünden en az bir ay önce yapmak mantıklı olacaktır. Burada önemli olan bir diğer nokta tabii ki hayalini kurduğunuz parti temasına uygun olan sezonda etkinliği düzenlemektir. Düğüne uzaktan gelen yakınlarınızın bekarlığa veda partisine de katılmasını istiyorsanız partiyi düğüne yakın bir tarihte de düzenleyebilirsiniz.


4. Bekarlığa Veda Partisi Temaları Nelerdir?

Unutulmaz bekarlığa veda partileri her zaman için temalı olanlardır. Sınırsız tema fikirlerinden bazılarını sizler için derledik. İlk olarak düşük bütçeli bekarlığa veda partilerinin vazgeçilmezi olan pijama partisi teması ile başlayabiliriz. Partinizi plajda yapmak istiyorsunuz ama şartlar elvermiyor mu? O halde yapmanız gereken parti ortamına plaj havası vermek. Palmiye ağaçları ve tropikal çiçekler, içecekler plaj temasını partinize yansıtmanızı sağlayacaktır. Düğün öncesi rahatlamak isteyen doğa düşkünü gelinlerin tercihi ise arka bahçe temalı bekarlığa veda partileri olacaktır. Ateş yakıp etrafında en sevdiğiniz içecekleri yudumlamak aradığınız parti ambiyansını size sağlayabilir.


5. Bekarlığa Veda Filmleri Nelerdir?

Bazen etrafınızda var olan seçenekler hayalinizdeki partiyi hayata geçirmek için yeterli olmayabilir. Bu noktada filmler devreye girer ve size nasıl bir parti düzenlemekten hoşnut olacağınız konusunda fikir verir. Thelma and Louise, 13 Going on 30, Bride Wars, Mama Mia ve Bridesmaids gibi filmler hem düğün stresinizi azaltacak hem de size bekarlığa veda partisi ile ilgili fikir verecektir.


6. Bekarlığa Veda Partisi Fotoğraf Fikirleri Nelerdir?

Bir arka plan ayarlayarak bir fotoğraf alanı oluşturmak bekarlığa veda partisinde unutulmaz fotoğraflar çekilmek için harika bir fikirdir. Tüyler, flamalar, afişler kullanarak sıradan bir duvarı fotoğraf çekilme köşesine çevirebilirsiniz. Fotoğrafları daha eğlenceli bir görünüme kavuşturmak istiyorsanız şapkalar, peruklar, maskeler ve gözlükler kullanabilirsiniz. Unutmayın ki bekarlığa veda partisinden yıllar sonrasına bile hatıra kalacak olan o gün çekildiğiniz fotoğraflar olacak.


7. Bekarlığa Veda Partisinde Ne İkram Edilir?

Her davette olduğu gibi bekarlığa veda partisinde de konuklara ikram edilecek yiyeceklerin önceden planlanması ve hazırlanması gerekir. Partiyi dış mekanda yapacaksanız menüyü belirlemeli, ikramlıkları kendiniz hazırlayacaksanız da yiyecekleri hazırlamalısınız. Kolay, hesaplı ve aynı zamanda lezzetli bir bekarlığa veda partisi menüsü hazırlamak sandığınız kadar zor değil. Öncelikle ne tür bir yemek servisinde bulunmak istediğinize karar vermekle işe başlayın. Aynı zamanda misafirlerinize ikram ettiğiniz yiyeceklerin parti temanıza uyum sağladığından emin olun. Kuruyemişlerden kurabiyelere, ana yemekten pastaya pek çok ikramlık size sınırsız seçenek avantajı sağlıyor.