Düğün planlama sürecinde pek çok kutlama yapılmakla birlikte yalnızca geline ve onun gününü kutlamasına odaklanan tek etkinlik bekarlığa veda partisidir. Genellikle gelinin en yakın arkadaşlarının ve aile üyelerinin katıldığı bekarlığa veda partisi bir kadının yaklaşan evliliğini kutlaması olayıdır.

Tarihi MÖ 5’e kadar uzanan bu etkinlik damadın düğünden önceki geceyi onurlandırmak için bir ziyafet düzenlenmesi yoluyla kutlanırdı. Kadınların bu geleneği benimsemesi ise iki bin yıl kadar sonra oldu. 70’lerde başlayan kadınların bekarlığa veda kutlamaları ivme kazanarak bugünlere kadar ulaştı.

Günümüzde gelinin seçimine bağlı olarak kumsalda düzenlenen bir organizasyondan bir çay partisine pek çok şekilde bekarlığa veda partileri düzenleniyor.


Bekarlığa Veda Partisinde Ne Yapılır?

Gelinler ve yakın arkadaşları için benzersiz bir deneyim olabilecek pek çok bekarliğa veda partisi fikri vardır. Sonsuz seçenekler arasından bazıları:

  • Yat veya yelkenli teknede güzel bir gün geçirmek
  • Bir gece mekanında parti düzenlemek
  • Spa günü yapmak
  • Kamp yapmak
  • Lunapark eğlencesi düzenlemek
  • Çay partisi yapmak
  • Bir restoranda şık bir akşam yemeği düzenlemek
  • Pijama partisi planlamak
  • Konsere veya canlı performans gösterisine gitmek

Bekarlığa Veda Partisi Nasıl Planlanır?

Gelin ve arkadaşlarının gönüllerince eğlenebileceği bu partinin nasıl planlanacağını bilmek bekarlığa veda partisinin kusursuz şekilde geçmesini sağlayacaktır. İşte uzun yıllar akıllardan silinmeyecek, doyasıya eğleneceğiniz o günün adım adım planlanışı.

Davetli Listesini Belirleyin

Bekarlığa veda partisi tüm sevdiklerinizi bir araya getirmek için eşsiz bir fırsattır. Partinin geri kalanı planlanmadan önce konuk listesi çıkarılıp net bir sayı elde edilmelidir. Çıkan sayı konaklama, etkinlikler ve ikramlıklarla ilgili kararları da etkileyecektir.

Mekanı Belirleyin

Hava durumu ve aktivite tercihleri gibi pek çok etken bekarlığa veda partisinin düzenleneceği mekanın seçiminde etkili olacaktır. Ormandan restorana, kulüpten ev ortamına partinin düzenlenebileceği sayısız yer vardır. Bu seçenekleri daraltacak olan soruları kendinize sorarak hangi ortamın sizin için ideal olacağına karar verebilirsiniz.

Partinin Tarihini Belirleyin

Gelin adayları bu konuda zorluk yaşamamak adına muhtemel birkaç tarih belirleyebilir ve daha sonra katılımcıların da fikrini alarak herkes için uygun olan tarihte karar kılabilir. Rezervasyon gerektiren bir parti organize edilmek isteniyorsa fiyatların daha uygun olması için tarihin önceden belirlenmiş olması avantaj sağlayacaktır.

Rezervasyon Yaptırın

Bekarlığa veda partisi için ev, otel odası, tekne, restoran gibi bir tercihte bulunacaksanız bunlar için önceden rezervasyon yapmanız şarttır. Bu şekilde erken rezervasyon fırsatlarından yararlanırken son dakika sürprizlerinin de önüne geçmiş olursunuz.

Etkinlikleri Planlayın

Yukarıda sıraladığımız listedeki etkinlikler ve çok daha fazlası bekarlığa veda partinizin eğlenceyi doruklarda yaşamanızı sağlayacak olan etkinlikleri olabilir. Lüks bir yat kiralamakta da evde mütevazı bir parti düzenlemekte de hiçbir sakınca yoktur. Sizi neyin mutlu edeceğini düşünün ve onu hayata geçirin.

Menüyü Belirleyin

Her etkinlikte olduğu gibi bekarlığa veda partisinin de olmazsa olmazı ikramlıklardır. İster evinizde ister şık bir restoranda olun anın keyfini katlayacak olan yemek, tıpkı mekan gibi önceden net olarak belirlenmelidir. Parti restoranda olacaksa menü belirleyip fiyat almak gerekecektir. Eğer herkesin kendi hesabını ödediği bir parti planlıyorsanız misafirlerinizi karşılaşacakları fatura ile ilgili önden bilgilendirmek de mantıklı olacaktır.

Katılımdan Emin Olun

Mekan, tarih, etkinlik ve ikramlık gibi hayati unsurları planladınız. Şimdi sırada bekarlığa veda partisine davet ettiğiniz kişilerin katılımından emin olmak var. Bu noktada devreye davetli listenizdekilerden katılım durumları hakkında geri dönüş alabilmenizi sağlayan (LCV hizmeti veren) online davetiyeler, yani Davetino 'nun yeni nesil davetiyeleri devreye giriyor. Yorucu geçen planlama sürecinin ardından hoş olmayan sürprizlerle karşılaşmak istemiyor, beklediğinizden daha az veya daha çok insanın katılması ihtimalini elemek istiyorsanız online davetiyeler sizin için hayat kurtarıcı olacaktır.


Bekarlığa Veda Partisi İçin LCV Davetiye

Etkinlik sahibinin tüm detayları iletmiş olduğu online davetiyeler yanıt için bir son tarih içerir. Etkinlik sahipleri bu davetiyelere telefon numarası, e-posta adresi, mesaj adresi veya sosyal medya adresi gibi iletişim yollarını ekleyebilir. Nasıl cevap verileceği konusunda da talimatlar içeren bu davetiyeler daveti kabul etmek veya reddetmek için verilecek yanıtı kolay hale getirir. Davet sahibinin bilip ona göre hareket etmesi açısından online davetiyeye mümkün olan en kısa sürede cevap vermek en iyisidir.