Mutluluk paylaştıkça çoğalır derler. Mutluluğu paylaşmanın en anlamlı yollarından biri sevdiklerinizi mutlu günlerinizi sizinle geçirmeleri için çağırdığınız davetiye isimli araçtır. Davetiye, sevdiklerinize özel gün kutlamanızın nerede, ne zaman olacağı gibi detaylarını iletmenizi sağlar. Tabii en çok kullanılan davetiye hangisi diye sorarsanız bunun cevabı düğün davetiyesi olacaktır. Bu listenin devamında davetiyelerin yoğun kullanıldığı diğer etkinliklere, örnek vermek gerekirse nikah davetiyesi, nişan davetiyesi ve sünnet davetiyesi gibi davetiyeler hakkında da bilgiler bulabilirsiniz.

Geçmişte sadece basılı kağıt davetiyeler bulunurken artık günümüzde online davetiyeler kullanılmaya başlandı. Kağıt davetiye bütçesi baskı kalitesi, kağıt kalınlığı, baskı miktarı, zarf tipi ve kargo ücreti gibi birçok farklı etmenden etkilenir. Yeni nesil dijital düğün davetiyesi hepsini kapsadığı için çok daha akıllı, çok daha kullanışlı ve ekonomiktir. Düğününüze kaç kişi çağırdığınız sizin kararınıza kalır ve davetiye fiyatını etkilemez. Kargo ile davetiye gönderimi yapmak ya da elden davetiye teslim etmek ile uğraşmadığınız için bütçe azalttığı gibi, zaman da kazandırır.


Davetino Düğün Davetiyesi Nasıl Kullanılır?

Davetino ile davetiye oluşturmak, davetiyeyi sevdiklerinize iletmek ve konuklarınızın düğün katılım durumunu yönetmek (LCV toplamak) çok kolaydır. Öncelikle Davetino ’ya üye olur, etkinlik kategorinizi seçer ve kullanmak istediğiniz e davetiye temasına karar verirsiniz. Devamında fotoğraflarınız ve etkinlik bilgileriniz ile davetiyenizi kişiselleştirir, kullanmak istediğiniz ek özellikleri sepetinize eklersiniz. Maksimum 2 dakika gibi kısa bir süre içerisinde oluşturduğunuz düğün davetiyesini satın almadan önce görüntüler, sonrasında yayına alabilmek için ödemeyi gerçekleştirirsiniz.

Web sitesi formatındaki davetiyenizin linkini ister WhatsApp, e-posta, SMS ister Instagram, TikTok, Facebook veya Twitter ‘dan, dilediğiniz platformu kullanarak konuklarınızla paylaşıp onları bu güzel gününüze ortak edersiniz. Düğün davetiyenizin en altında bir katılım durumu formu bulunur. Konuklarınız bu formu doldurdukça tüm bilgiler konuk listenize eklenir. Böylece konuklarınızın katılım durumlarını anlık olarak takip edebilir, dilerseniz konuk listenizde düzenleme, değişiklik, konuk ekleme ve konuk silme işlemlerini yapabilirsiniz. Üstelik bu katılımcı listesini excel dosyası olarak dilediğiniz cihaza indirebilirsiniz. Bu özellik organizasyon şirketi ya da düğün mekanına davetli listenizi iletmede ve düğününüzün oturma düzenini yapmanızda size çok yardımcı olacaktır.


Davetiye İçerisinde Hangi Bilgiler Yer Almalıdır?

En mutlu gününüzü sevdiklerinizle paylaşmak için hazırladığınız düğün davetiyesinde mutlaka gelin ismi, damat ismi, düğün tarihi, düğün mekanı ve düğün mekanının açık adresi bulunmalıdır. Dilerseniz buna ek olarak gelin ve damat adaylarının aile isimleri ve davetlilerinize iletmek istediğiniz notlar bulunabilir. Tüm bunların yanında eğer isterseniz çift fotoğrafınızı düğün davetiyesi içerisinde gösterebilirsiniz.


Davetiye İçerisinde Yer Alan Bilgilerde Değişiklik Yapabilir Miyim?

Evet! Basılı davetiyelerin aksine, davetiyenizdeki tüm bilgileri -otomatik hatırlatma gönderimi yapılana kadar- istediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz. Hatırlatma gönderimi yapıldıktan sonra düzenleme yapılamamaktadır. Özel durumlar için Davetino destek ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.


Düğün Davetiyesi Ne Zaman Hazırlanmalıdır?

Düğün davetiyesinin konuklarınıza ne zaman iletileceği herkesin düşündüğünden çok daha önemli bir konudur. Çünkü burada öyle bir nokta vardır ki zamanından erken giden davetiye unutulur, geç giden ise kendine konukların ajandasında yer edinemez. Konuklarınıza düğün davetiyesi iletmek için en uygun zaman düğün gününden 8 hafta öncesi yani 2 ay öncesi olarak belirlenebilir. Davetiyenizi etkinliğinize 2 ay kala ilettiğinizde hem konuklarınızın ajandasında rahatlıkla yer edinebilirsiniz, hem de konuklarınızın katılım durumunu öğrenmeye rahat rahat vaktiniz kalır. Üstelik unutmayın, konuklarınızın katılım durumunu öğrenmeniz yani LCV toplamanız çok kritik bir konu. Düğün mekanları sizden mutlaka net kişi sayısı isteyecektir. Yemekli düğün organizasyonlarında hem yemek bütçesini netleştirmek hem de masa düzeninizi yapabilmek için finalize edilmiş bir kişi listesi şart!


Online Düğün Davetiyesi Çevre Dostu Mudur?

Davetino kullanılarak oluşturulan davetiyenin basılı versiyonları bulunmaz. Davetiyeler oluşturulurken hiçbir ağaca zarar verilmez. Üstelik kargo ve kargodan doğan diğer faktörler (kargo poşeti, araç yakıtı gibi çevre faktörleri) düşünüldüğünde birçok süreci eler ve kolaylaştırır. Online davetiye doğa dostudur.


Davetiye Çeşitleri ve Davetiye Modelleri Nelerdir?

Davetino, tüm etkinlikleriniz için web sitesi formatında davetiye hazırlama ve konuk takip (LCV) uygulamasıdır. Web sitemizde sevdiklerinizle paylaşmak istediğiniz her etkinlik için davetiye modelimiz mevcut. Popüler davetiye modelleri en çok düğün davetiyesi olarak kullanılsa da, sadece düğünlerle sınırlı değildir.

Online davetiye aşağıdaki etkinlikler için kullanılabilir:

  • Düğün davetiyesi
  • Yemekli düğün davetiyesi
  • Nikah davetiyesi ve nişan davetiyesi
  • Kına davetiyesi
  • Sünnet düğünü davetiyesi (sünnet davetiyesi)
  • Dini törenler davetiyesi (mevlid davetiyesi)
  • Doğum günü partisi davetiyesi
  • Bekarlığa veda davetiyesi
  • Baby shower davetiyesi (hoş geldin bebek davetiyesi)
  • Parti davetiyesi
  • Lansman partisi davetiyesi
  • Öğrenci kulübü etkinlik davetiyesi
  • Dernek gecesi davetiyesi (dernek etkinliği davetiyesi)
  • Ödül gecesi davetiyesi (ödül töreni davetiyesi)
  • Kurumsal etkinlik davetiyesi
  • Online etkinlik davetiyesi

İşte Davetino ile tüm etkinlikleriniz için davetiye hazırlamak ve konuklarınızı yönetmek bu kadar kolay! Hemen online davetiye hazırlama için tıklayınız.