Hazırlıklar, planlar aylar öncesinden başladı. Ve sonunda büyük gün geldi. Prova edilen, tasarlanan her şey bugün hayata geçirilecek. Her şeyi aklınızda nasıl tutacağınız, düğün gününün planladığınız zamanlamaya uyup uymayacağı konusunda endişe etmeniz çok doğal. Bu yazıyı hazırlayıp düğün gününüzde mutlaka yapmanız gereken şeyleri listeleyerek sizi “Acaba unuttuğum bir şey var mı?” stresinden kurtarmak istedik. Şimdi hep birlikte düğün gününün olmazsa olmazlarına geçelim.

  1. Protein bakımından zengin, besleyici bir kahvaltı yapın. Düğün sabahı yenilen poğaça, simit, ekmek arası gibi aperatifler karbonhidrat ağırlıklıdır ve kan şekerinizi aniden yükselttikleri için tavsiye edilmez. Düğün sabahı kahvaltınızda şeker ve kafeinden uzak durun.
  2. Düğün sabahı ılık bir duş alarak rahatlayın. Ilık duş kişisel hijyeni sağlarken aynı zamanda sizi rahatlatır, yükselen tansiyonu düşürür ve baş ağrısına iyi gelir.
  3. Düğün günü sabahında kuaför öncesi normal günlerde uyguladığınız cilt bakım rutininizi uygulayın. Cildinizin nasıl tepki vereceğini bilemeyeceğiniz için daha önce kullanmadığınız bir ürünü ilk kez düğün günü kullanmamalısınız.
  4. Fotoğraf çekimine ve kuaföre gitmek için evden çıkarken yanınıza daha öncesinde ayarladığınız yapılacaklar listesini ve acil durum çantasını almayı unutmayın. Bu çanta gün boyu yaşanabilecek aksiliklerde, acil durumlarda yardımcınız olacak.
  5. Evden çıkarken yanınıza kuru meyve, kuru yemiş gibi gün içerisinde kolayca tüketebileceğiniz, kan şekerinizi dengede tutmanıza yardımcı olacak atıştırmalıklar alın.
  6. Kuaföre makyajınızı gelinliğinizi giydikten sonra yaptıracaksanız makyaj yapılan süre boyunca gelinliğinizin üzerinde lekelenmeyi engelleyecek bir örtü olmalı. Gelinlik makyaj yapıldıktan sonra giyilecek ise üzerinize tişört gibi çıkarırken saçı bozacak kıyafetlerden değil gömlek gibi düğmeleri açılarak kolayca çıkarılabilecek kıyafetlerden seçin.
  7. Fotoğraf çekimine giderken mutlaka yanınızda güvenilir bir insan olsun. Farklı mekanlara gidilerek yapılacak çekim sırasında gelinlikle hareket etmek, bozulan saçınızı ve duvağınızı düzeltmek için mutlaka bir yardımcıya ihtiyacınız olacak. Ayrıca bu güvenilir arkadaş fotoğraf çekimi sırasında muhtemelen yanınızda bulunan altınlarınızın, değerli eşyalarınızın korunması için de yardımcı olacak.
  8. Gün boyunca yanınızda bir su şişesi bulundurun ve yeterli su için. Gelin adayları gelinlikle tuvalete gitmenin zor olduğunu düşünerek sıvı almaktan kaçınır ancak bu davranış yanlıştır. Susuz kalmanız başınıza gelinlikle tuvalete gitmenin zorluğundan daha büyük problemler açabilir.
  9. Takılarınızı emanet etmek için bir kişi seçin. Takı töreninde gelin ve damada takılan takılar düğünün devamında yeni evli çift tarafından taşınmaz. Gelin ve damat düğün telaşından takı kesesinin nerede olduğunu bile bilmeyebilir. Kötü niyetli kişilerin bundan faydalanmaması için güvenilir bir yakının keseye göz kulak olması gerekir.
  10. Düğün başlamadan önce çıkış müziğinizi, ilk dans ve pasta kesiminde çalınacak parçaları müzik grubuna ilettiğinizden ve bir karışıklık yaşanmayacağından emin olun.