Evlilik hazırlığına giriştiğinizde kafanızın karışması oldukça normal. Kız tarafı ne alacak? Erkek tarafı hangi harcamaları yapacak? Eğer geleneksel yöntemlerden yanaysanız hem kız tarafına hem erkek tarafına düşen sorumlulukları yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Heyecanlı bir “evet!” cevabıyla başlayan evlilik hazırlıkları, insan hayatının en unutulmaz dönemlerinden biridir. Mutlu geleceğinize doğru adım adım ilerlerken kafanızda söz, nişan, kına ve düğün gibi organizasyonlarda kimin ne yapması gerektiğine dair soru işaretleri oluşabilir. Bu tatlı heyecanı gergin bir sürece dönüştürmeye hiç gerek yok! Siz yalnızca güzel anlara odaklanın diye evliliğe giden yolda bilmeniz gereken tüm detayları sizinle paylaşıyoruz.

Söz Hazırlıkları Nasıl Yapılır?

Söz hazırlıkları sözün nişanla birlikte yapılıp yapılmayacağına göre değişir. Evlilik yolunda atılan adımların ilki olan söz merasiminde kız tarafı ve erkek tarafı farklı sorumluluklara sahiptir.

Sözde Erkek Tarafı Ne Alır?

Söz elbisesini kim alır? Söz merasiminde erkek tarafı masrafların tamamını karşılamakla yükümlüdür. Gelinin söz elbisesi ve söz yüzüklerinden istemeye giderken yaptırılan çiçek ve çikolataya dek yapılan tüm harcamalar erkek tarafının sorumluluğundadır. Bunun yanı sıra söz merasiminde geline takı takılması da beklenir. Sözde erkek tarafı ne takar diye soracak olursanız bunun tek bir doğru cevabı yok. Takı seti veya birkaç altın bilezik söz merasiminde erkek tarafının alması gerekenler arasındadır.

Eğer söz bohçası yapacaksanız, erkek tarafı gelin söz bohçasına konulacak hediyelerden de sorumludur. Gelin bohçası genellikle gecelikler, iç çamaşırı takımları, makyaj ve bakım ürünleri gibi hediyelerle süslenir.

Sözde Kız Tarafı Ne Alır?

Söz merasiminin masraflarını erkek tarafı karşılasa da kız tarafının da damat için damat bohçası hazırlaması beklenir. Damat bohçası nasıl hazırlanır diye hiç endişelenmeyin. Damat bohçası sözde takılacak olan saat, takım elbise, parfüm ve benzeri hediyelerden oluşur.

Nişanda Kim Ne Yapar?

Sıra geldi heyecanlı bir diğer özel güne. Geleneksel olarak nişan masrafları kız tarafına ait olsa da erkek tarafına da kimi harcamalar düşer.

Nişanda Erkek Tarafı Ne Alır?

Nişanda müstakbel gelinin giyeceği elbise, ayakkabı ve aksesuarları erkek tarafı karşılar. Aynı şekilde geline takılacak nişan yüzüğü de damat tarafından satın alınır. Ek olarak nişanda geline takılacak takıları da unutmamak lazım. Takı seti hediyesi adettendir.

Nişan bohçası hazırlanacaksa, gelin bohçasına konulması beklenen hediyelerin satın alınması erkek tarafının sorumluluğundadır.

Nişanda Kız Tarafı Ne Alır?

Nişan harcamaları geleneksel olarak kız tarafına aittir. Nişan töreninin gerçekleşeceği salon, ikramlıklar ve benzeri harcamalar gelinin ailesi tarafından karşılanır. Aynı şekilde damadın giyeceği takım ve tercihe göre damada takılacak saat de nişanda kız tarafına düşen harcamalar arasındadır.

Kınada Kim Ne Alır?

Kına gecesi kadınların eğlenmesi için düzenlense de tüm masrafları kız tarafına ait değildir. Son derece renkli görüntülerin yaşandığı kına gecesi, erkek tarafının da kimi masrafları karşılamasını gerektirir.

Kınada Erkek Tarafı Ne Alır?

Kınada erkek tarafı gelinin elbisesini, ayakkabısını, takısını ve benzeri aksesuarları alır. Aynı şekilde kına gecesinde gelinin avucuna konulan altını da unutmamak gerek. Geleneklerimize göre kına ve çerezler de erkek tarafından karşılanır.

Kınada Kadın Tarafı Ne Alır?

Kına gecesi organizasyonunda geri kalan tüm harcamalar kız tarafına aittir. Buna hediyelikler, süslemeler, mekan ve organizasyon masrafları dahildir.

Evlilikte Kim Neyi Alır?

Çeyizliklerin de dahil edilebileceği evlilik hazırlıkları oldukça karışık görünse de geleneklerimize göre kimin neyi alacağı bellidir.

Evlilikte Erkek Tarafı Ne Alır?

Evlenirken erkek tarafı ne alır? Salon takımı, oturma odası, bazı elektrikli ev aletleri, buzdolabı ve televizyon erkek tarafına ait olan harcamaların başında gelir. Evlilik hazırlıkları esnasında konuşarak beyaz eşyaları hangi tarafın alacağı önceden belirlenir.

Evlilikte Kadın Tarafı Ne Alır?

Evlenirken kız tarafı ne alır? Yatak odası, ev tekstil ürünleri ve banyo eşyaları kız tarafının sorumluluğundadır. Yerine göre bu listeye beyaz eşyalar da eklenebilir.

Düğünde Kim Neyi Alır?

Düğün organizasyonu planlamak en zoru gibi görünse de, başardınız! Sıra geleneklerimize göre kimin hangi harcamayı karşılayacağını öğrenip düğünün tadını çıkarmaya geldi.

Düğünde Erkek Tarafı Ne Alır?

Düğün organizasyonu erkek tarafına aittir. Düğün mekanından organizasyona, gelinlikten fotoğrafçıya tüm harcamalar erkek tarafının sorumluluğundadır.

Erkek tarafının düğünde geline bir takı seti ve iki bilezik takması adettendir. Bu adet nişanda takı takıldıysa es geçilebilir.

Düğünde Kadın Tarafı Ne Alır?

Düğünde damatlığı kim alır sorusunun cevabı kız tarafıdır. Aynı zamanda kız tarafı hem damada hem geline takı takar. Damada saat ve tam altın takılması makbuldür. Geline ise maddi imkanlar çerçevesinde birkaç bilezik takılabilir.