Birbirini seven iki insanın evlilik yolunda attığı her adım şüphesiz heyecan verici. Düğünün tüm detaylarının yanı sıra ilk gece yani halk arasında bilinen adıyla gerdek, çiftler için en özel anlardan biri. Kimilerini fazlasıyla heyecanlandıran ilk gece, kimilerini bazen korkutabilir. Bazı kişiler gerdeği evlenmeden önce de yaşayabilir. Böyle durumlarda heyecan durumu daha azdır haliyle. Ancak cinsel anlamda birbirini ilk defa bu kadar yakından tanıyacak olan iki kişinin heyecanlaması ise oldukça normaldir ve evlilik ilk gece önemlidir.

Evlilikte ilk gece için her bir anı gülümseyerek hatırlamanızı sağlayacak birkaç önerimiz var. Öncelikle gerginliği kafanızdan silip atın. En sevdiğiniz insanla fazlasıyla romantik ve özel bir gece yaşamaya kendinizi hazırlayın. Peki nasıl mı hazırlanacaksınız? Haydi evlilikte ilk gece için öneriler rehberimize birlikte bakalım;

Kendinizi Fiziksel ve Psikolojik Olarak Rahatlatın

Evlilikte ilk gece için öneriler yazımıza şöyle bir süreci başından sonuna kadar düşünerek başlayalım. Aylardır hazırlandığınız düğününüz olmuş. Stresli ve oldukça hareketli anlar yaşanmış ve bitmiş. Üzerinizde hafif bir yorgunluk var tabii. Bu yüzden önce ılık bir duş alıp yorgunluğunuzu atın. Daha sonra bu gece için daha önce özel olarak seçtiğiniz iç çamaşırlarınızı giyin. (İlk gece giyeceğiniz iç çamaşırlarını gelinliğin altına giymektense sonradan giymek her zaman daha iyidir.)

Ortamı Hazırlayın

Evlilikte ilk gece için en önemli şeylerden biri de ortamdır. Böylesine özel bir geceyi tamamen karanlık ya da aydınlık bir yerde yaşamaktansa loş bir ışık ayarlayın. Dilerseniz gözü rahatsız etmeyen bir gece lambası ya da romantizmi doruklara taşımak için ufak mumlar yakabilirsiniz. Arka fonda da hoş bir müzik. Hazır mıyız?

Korunmayı İhmal Ederseniz Sürprizle Karşılaşabilirsiniz

Evet daha evliliğinizin ilk günü ama çocuk için biraz erken malum. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız korunma yöntemlerinden birini tercih edebilirsiniz. Eşinizle birlikte size en uygun olan korunma yöntemini seçebilirsiniz.

Gerdeğin En Can Alıcı Faslı; Ön Sevişme

Eğer daha önce hiçbir cinsel deneyim yaşamadıysanız bilmeniz gereken ilk şey acele etmemeniz gerektiğidir. Önce bir arada olduğunuzu hissedin. Birbirinize sarılın ve içinde bulunduğunuz ortamın keyfini çıkarın. Daha sonra ufak dokunuşlarla bedenlerinizi keşfetmeye başlayın. Birbirinizi tanımak için vakit ayırın.

Ön sevişmeyi uzun tutmak, kendinizi daha da rahat hissetmenizi sağlar. Ufak dokunuşlar ve heyecan artırıcı öpücükler uyumlu bir ambiyans yakalamanızın en kolay yoludur. Birlikteliğinizi kolaylaştırması ve evlilikte ilk gece yaşanacakları farklı bir boyuta taşıması için masaj yağları ya da kayganlaştırıcı kremler kullanabilirsiniz.

Gerdek Konusunda Ufak Araştırmalar Yapın

Ama bu araştırma faslını sakın ola ki çok abartmayın. Uygun pozisyonları, ön sevişmenin nasıl canlandırılabileceğini, partnerinizi tanımanızı kolaylaştıracak ipuçlarını öğrenmeniz faydalı olabilir. Aynı zamanda cinsel birleşmenin nasıl olduğu konusunda bireylerin bilgi sahibi olması işlerin yolunda ilerlemesi açısından da önemlidir. Araştırma yaparken öyle sağdan soldan değil, gerekirse uzman bir doktordan yardım almanız önemli. Çünkü söz konusu aynı zamanda cinsel sağlığınız. Ayrıca ideal pozisyonları araştırdıktan sonra eşinizle birlikte uyumunuza göre belirlemeniz daha doğru olur.

Biraz Sohbet Etmek Fena Fikir Değil

Bazı insanlar sevişme sırasında konuşmaktan çekinirler. Oysa partnerinizle konuşup hoşunuza giden şeyleri söylemek ya da onun hoşuna giden şeylerle ilgili sorular sormak iyi bir fikir olabilir. Birbirinize iltifatlar ederek gönlünüzün hoş olmasını da sağlayabilirsiniz. Ayrıca gerdekle ilgili kafanıza takılan soruları ve merak ettiğiniz detayları karşılıklı konuşmak kendinizi iyiden iyiye rahat hissetmenizi sağlar. Evlilikte ilk gece utangaçlığını unutup düğün sırasında geceye dair eşinize ufak kaçamak ve heyecan verici cümleler kurabilirsiniz.