Gelinin acil durum çantasında olması gerekenler ile ilgili detaylı bir araştırma yapıyor ve bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Özenle hazırlandığınız düğün gününde son dakika da pek çok sürpriz ile karşılaşabilirsiniz. Makyajınız akabilir, gelinliğiniz sökülebilir, çorabınız kaçabilir. Ancak tüm bu riskleri göz önünde bulundurarak düğün öncesinde kendiniz için bir gelin acil durum çantası hazırlamanız gerekmektedir. Şimdi gelin bir gelinin acil durum çantasında olması gerekenleri hep birlikte detaylı bir şekilde inceleyelim.

Makyaj Malzemeleri

Düğün esnasında gelen misafirleri öpecek ve dans ederken terleyeceksiniz. Bu durumda makyajınızın ufak rötuşlara ihtiyacı olabilmektedir. Bu nedenle düğün acil durum çantanızda bulunması gereken en önemli malzeme makyaj malzemesidir. Gelin makyajında kullanılan makyaj malzemelerini yanınıza alarak olası makyaj akmalarına karşı önlemenizi alabilirsiniz.

Sağlık Malzemeleri

Düğün için gerekli olan malzemeler listesine ufak tefek kazalar için yara bandı, meydana gelebilecek stres ve heyecan için sakinleştirici, baş ağrılarınız için ağrı kesici ve varsa alerji ilacınızı mutlaka almalısınız. Bu ilaçları ve sağlık malzemelerini yanınıza almamanız durumunda düğün gününde sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Lekeler İçin Çözümler

Düğün sırasında meydana gelebilecek çeşitli lekeler için pratik çözümleri mutlaka yanınızda bulundurmalısınız. Aseton, mendil, bebek pudrası düğün sırasında meydana gelebilecek lekeler için sunulan çözüm önerileri arasında yer almaktadır. Eğer gelinliğinizde bir leke oluşursa bebek pudrasını suyla karıştırıp gelinliğinize sürerek lekeyi kamufle edebilirsiniz.

İğne ve İplik

Düğün için çanta hazırlığı sırasında gelinlik ve damatlıkta meydana gelebilecek küçük söküklere karşı iğne ve iğliği de unutmamalısınız. Küçük sökükleri iğne ve iplik yardımı ile son derece rahat bir şekilde kamufle edebilmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra ipliğin birinin beyaz birinin de damatlıkla aynı renkte olmasına özen göstermelisiniz.

Yedek Çorap

Özellikle kısa gelinlik tercih eden kişilerin yanında kesinlikle yedek bir çorap bulundurması gerekmektedir. Çünkü ufak bir kaçık dahi dikkat çekerek kötü bir görünüme neden olabilmektedir. Bunun için yedek bir çorap acil durum çantanızda yer alması gerekenler arasındadır.

Beyaz Elbise

Gelinliğinize telafisi mümkün olmayan bir şey olduğunda beyaz elbise ile günü kurtarabilirsiniz. Yanınızda yedek bir elbise ile dilerseniz gecenin sonunda rahat bir şekilde dans edebilirsiniz.

Yedek Gelin Ayakkabısı

Düğün sırasında şık bir topuklu ayakkabı tercih edebilirsiniz. Ancak gecenin ilerleyen saatlerinde ayaklarınızda ağrı ve şişlik oluşacaktır. Bu nedenle yanınızda yedek bir gelin ayakkabısı alarak acil durumda ayakkabınızı değiştirebilirsiniz.