Herkes kendisinin ve sevdiklerinin doğum günlerine çok önem verir ve o özel günün en güzel şekilde geçmesini ister. Ancak hayal edildiği gibi bir mekân bulabilmek her zaman sanıldığı kadar kolay olmaz. Unutulmayacak bir doğum günü yaşamanızı ve yaşatmanızı sağlamak adına İstanbul’da doğum günü kutlamak için en iyi 10 mekan listesini sizler için hazırladık.


1. Ulus 29

35 yıllık bir mekân olan Ulus 29 doğum günü kutlamak için en ideal yerlerden biri. Açık ve kapalı davet alanlarına sahip ve ayrıca kokteyl için maksimum 100-200 kişilik, yemekli düğün için ise maksimum 200-300 kişilik kapasiteye sahip. Yemek servisi, fotoğrafçı getirme ve menüde değişiklik mekânın sunduğu diğer imkanlar arasında.

Lokasyon: Ulus, Beşiktaş / İstanbul


2. Frankie

İstanbul’da doğum günü kutlamak için mekân arayanların uğrak noktalarından bir tanesi de Frankie. Lezzetli yemekler ile canlı müzik eğlencesini aynı adreste birleştiren mekân muhteşem manzarası ve özel ambiyansı ile sevdikleriniz için unutulmaz bir doğum günü yaşamanızı sağlıyor. Ünlü sanatçılardan yenilikçi mutfak lezzetlerine pek çok unsur burayı tercih sebebi haline getiriyor.

Lokasyon: Galataport, Beyoğlu / İstanbul


3. Emily’s Garden

Cihangir, Beyoğlu’nda bulunan Emily's Garden ayrı bir güzelliğe ve huzura sahip. İzole edilmiş, bambaşka bir yerdeymiş gibi hissettiren bu mekân menüsüyle konuklarına Akdeniz esintisi hissettiriyor. Neon konsepti ve ışıklarla süslenmiş ağaçlar konuklarına keyifli dakikalar yaşatan bir sahne oluşturuyor. Oldukça keyifli vakit geçirebileceğiniz bu mekan doğum günü kutlamak için aradığınız yer olabilir.

Lokasyon: Cihangir, Beyoğlu / İstanbul


4. 5.Kat

5.Kat harika dekorasyonu ve muhteşem manzarası ile doğum günü kutlamak için tercih edilesi mekânlardan. Türk mutfağı ve Dünya mutfağının en iyi lezzetlerini tatmanıza imkân sağlayan 5. Kat seçkin ve özel anlar yaşamanızı sağlıyor. İstanbul’un gizemli ve romantik ruhunu derinden hissederek güneşin batışını seyredebilir, doğum gününü unutulmaz şekilde kutlayabilirsiniz.

Lokasyon: Cihangir, Beyoğlu / İstanbul


5. Banyan

Doğum günü için en çok tercih edilen yerlerden biri de Ortaköy’de ihtişamlı manzarada konumlanmış Banyan’dır. 2002 yılından bu yana hizmet veren Banyan konuklarına Asya ve Thai baharatlarını harmanlayarak oluşturduğu lezzetleri sunuyor. Birçok farklı kültüre ev sahipliği yapan ve şık bir sunum eşliğinde doğum günü kutlamak isteyenler için Banyan ideal bir adres olabilir.

Lokasyon: Beşiktaş, İstanbul


6. Chilai

İstanbul Bebek lokasyonunda bulunan gurme tatları ve DJ performansları ile biliniyor. Boğazın yanı başındaki bir masada, deniz kokusu eşliğinde doğum günü kutlamak istiyorsanız kendinizi denizin ortasında gibi hissedeceğiniz Chilai aradığınız o mekân olabilir. Kahvaltıları ile de ünlü olan bu adresin ışıklandırma sistemi ve benzersiz hizmeti tercih edilme sebeplerinden yalnızca birkaçı.

Lokasyon: Beşiktaş, İstanbul


7. Huqqa

Birçok ülkede de şubesi olan Huqqa tasarım odaklı bir ambiyans ile kurulu bir mekan. 2013 yılında ilk lokasyonunu hizmete sokmuş olan Huqqa misafirlerine zengin menü seçenekleri sunuyor. Romantik akşam yemekleri için sıklıkla tercih edilen bir yer olan bu mekân unutulmaz bir doğum günü geçirmek için ideal adreslerden bir tanesi.

Lokasyonlar: Emaar AVM, Emirgan, Kuruçeşme


8. Alancha

Alaçatı merkezli olup İstanbul’da hizmet veren tek lokanta olan Alancha tam anlamıyla gastronomik bir lokanta. Ağaçlıklar arasındaki yeşillik anlamına gelen Alancha doğum gününüzü Ege esintileri ile kutlamanıza olanak tanıyor. Eşsiz ambiyansı ve profesyonel çalışanları bu adresi tercih etmek için yeterli olan sebeplerden bazıları. Doğum gününü İstanbul manzaralı bir terasta kutlamak isteyenler Alancha alternatifini değerlendirmeli.

Lokasyon: Beşiktaş, İstanbul


9. Harvard Cafe

Huzur dolu atmosferiyle eşsiz bir mekân olan Harvard Cafe Etiler’in vazgeçilmezlerinden. Bahçesinde, açık ve kapalı mekânlarında doğum günü kutlanabilecek olan bu adres dünya mutfaklarından birçok lezzeti bir arada bulmanıza imkân tanıyor. Harvard Cafe’de ister gündüz ister akşam kutlamaları yapabilir, doğanın yaydığı huzuru en derinden hissedebilirsiniz. Ahşap döşemeleri sayesinde bahar havasını yaşamanızı sağlayan Harvard Cafe sevdiklerinin doğum gününü unutulmaz bir biçimde kutlamak isteyenlerin mutlaka değerlendirmesi gereken yerlerden biri.

Lokasyon: Etiler, Beşiktaş / İstanbul


10. Bridge Restaurant

Doğum gününüzü keyifli bir şekilde kutlama şansı elde edeceğiniz yerlerden bir diğeri de Anadolu yakası doğum günü mekânı denilince akla gelen restoranlardan biri olan Bridge Restaurant. İhtişamlı manzarası, İtalyan tarzı tasarımı ve salaş ortamı burayı doğum günü kutlamaları için ideal kılan unsurlardan yalnızca birkaç tanesi. Benzersiz lezzetler eşliğinde ve Boğaz manzarasında doğum günü kutlamak isteyenler bu seçeneği mutlaka değerlendirmeli.

Lokasyon: Kuzguncuk, Üsküdar / İstanbul


Doğum günü mekanını seçtiniz; sırada sevdiklerinizi çağırmak var. Davetino'nun birbirinden güzel doğum günü davetiyesi temaları arasından en beğendiğinizi seçin ve doğum günü davetiyenizi hemen arkadaşlarınız ile paylaşın! Doğum günü davetiyesi hazırlamak ve doğum günü davetiyesi göndermek artık çok kolay!