Bir kız bebek için baby shower teması mı arıyorsunuz? Anne adayları bu önemli günü yıllar boyunca hatırlayacaktır. Planlama yapmanızı kolaylaştırmak için kızlar için en iyi baby shower temalarını bir araya getirdik.


Prenses Teması

Söz konusu baby shower ise prenses temasının modası asla geçmez. Kaleler, taçlar, taçlar, tahtlar gibi oynanabilecek pek çok sembol bu temanın güzel yanları arasındadır. Bu temayı tercih ederseniz pembe veya mor renk ile gümüş rengi kombinlemeyi düşünebilirsiniz. Ayrıca ikramlıklarınız için de taç şekli verilmiş kekler, sandviçler, kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.


Çiçek Teması

Bu, modası hiç geçmeyecek ve taze çiçekler ya da hoş görünümlü yapay çiçekler sayesinde süslemesi diğerlerine göre nispeten kolay bir temadır. Baby shower partisini bahçe ortamında düzenleyenler için ise ayrıca tercih sebebi olabilir. Balonları çiçek şeklinde birbirlerine bağlamak bu temayı daha da önere çıkaracaktır. İkramlık kekleri çiçek deseni ile süslemek, meyveleri çiçek şekli oluşturacak şekilde dizmek ve pastayı taze çiçekler ile süslemek bu tema için önerebileceğimiz dekorasyon fikirleridir.


Tütü Teması

Kız bebek için mükemmel bir baby shower tema fikri arıyorsanız tütü teması sizin için doğru seçenek olabilir. Bu şirin tema için çok sayıda tül gerekse de bunun klasik bebek pembesi tül olması gerekmez. Pembe, beyaz, gri, mor veya herhangi bir rengi tercih edebilirsiniz. Yemek masanıza tül etek giydirerek, sepetlere ve kavanozlara minik tütüler ekleyerek bu temayı güçlendirebilirsiniz. Bale ayakkabısı şeklinde kurabiyeler, tütü desenli kekler ve kurdeleleri bağlanmış bale ayakkabısı şeklinde bir pasta ikramlık sunumları için önerilebilir.


Gökkuşağı Teması

Bir kız bebek için en iyi baby shower temalarından biri her zaman gökkuşağı teması olacaktır. Gökkuşağından balon bir kemer baby shower partiniz için mükemmel bir giriş sağlar. Bu temada da balonlar ön plandadır ancak asıl fonu gökkuşağı oluşturur. Parlak renkte çiçekler ayrıca temanın mesajını güçlendirecektir. Gökkuşağı şeklinde kekler ve kurabiyeler tabii ki bu temanın olmazsa olmazıdır. İçecekleri servis edeceğiniz bardaklarda da bu deseni tercih etmek temayı tam olarak yansıtmanızı sağlar.


Bahar Teması

En iyi kız bebek baby shower temalarının çoğu mevsimlere dayanmaktadır. Bu tema her mekânda harika görünüyor ancak bir bahçe partisi düzenliyorsanız bu güzellik katlanacaktır. Basit ama etkili olan bu dekorasyon siz ve konuklarınız için eğlenceli bir atmosfer oluşturur. Bu konseptte baharı simgeleyen yeşil rengi canlı bir renk olan sarı ile kombinlemekten çekinmeyin. Arılar, çiçekler, böcekler… Baharın aklınıza getirdiği ger güzelliği bu konseptin bir yerlerine serpiştirebilir hem dekorasyonunuzda hem ikramlarınızda kullanabilirsiniz.


Kış Teması

Bir kış harikalar diyarı havasına bürünmek isterseniz, bir kış temalı baby shower konsepti sizin için benzersiz bir fırsattır. Kızınız için hazırlayacağınız kış temalı baby shower konsepti parıltı ve ışıltı ile büyülü bir diyardaymış gibi hissetmenizi sağlar. Gümüş ve beyaz renk balonlar bu konseptte sıklıkla kullanılıyor olsa da kış temasının bu renklerle sınırlı olma şartı yoktur. Kız bebeğinizin gelişini kutlamak isteyenler bu ikiliye tatlı bir pembe renk de ekleyebilir. Kart tanesi şeklindeki süsler ve ikramlıklar konsepti bir adım öteye taşırken fotoğraflar için de harika bir fon oluşturur.


Oyuncak Ayı Teması

Dünyaya gözlerini açacak olan minik kızınız için en şirin oyuncak ayı baby shower temasını planlayabilirsiniz. Partinin gerçekleşeceği mekana asacağınız oyuncak ayı levhası konuklarınıza tema hakkında fikir verecektir. Baby shower dekorunuzu oyuncak ayı temalı kurabiyeler, teşekkür hediyeleri ve bebek bezi pastaları ile tamamlayabilirsiniz. Ayrıca bu özel günün hatırası olarak konuklarınıza üzerinde kızınızın isminin yazılı olduğu oyuncak ayı anahtarlıklar hediye etmeyi düşünebilirsiniz.


Deniz Altı Teması

Kız bebek denince akla ilk gelen tamamen pembe renk şemasından uzaklaşmanın benzersiz bir yolu da deniz altı gibi teması seçmektir. Bu tema ile yumuşak sarı, mor, turuncu ve hatta mavi renk kullanabilirsiniz. Denizkızı temasını bardak ve tabaklara uygulamak baby shower organizasyonunuza istediğiniz havayı katmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca deniz kabuklarını masa dekoru için kullanmaktan veya cam kavanozlar içerisinde yerleştirmekten de çekinmeyin. Bu konsepti daha da renklendirmek adına denizkızının kuyruğuna pembe parıltılar eklemek de iyi bir fikirdir.


Birbirinden güzel baby shower davetiyesi modelleri için online baby shower davetiyesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Davetino ile tüm etkinlikleriniz için davetiye hazırlamak ve konuklarınızı yönetmek (LCV) çok kolay!