LCV açılımı nedir? LCV kelimesi Lütfen Cevap Veriniz cümlesinin kısaltmasıdır. Genellikle toplantı ve etkinlik daveti için kullanılır. Günümüzde her etkinlik davetiyesinde yer alan LCV bölümü, köken olarak Fransızca RSVP yani Repondez S'il Vous Plait kelimesinin kısaltmasıdır. Peki RSVP ne demek? Fransızca RSVP kelimesi, Türkçede Lütfen Cevap Verin (LCV) anlamına gelmektedir.

Genellikle düğün, nişan, nikah, doğum günü, sünnet, gezi, etkinlik, toplantı ve lansman gibi çok sayıda kişinin katılması planlanan organizasyonların davetiyelerinde kullanılan bu kısaltma, davetiye ve organizasyon için önemlidir. LCV takibi ile davetiye sahibi, ilgili etkinliğe kaç kişinin katılacağı ile ilgili net bir sayı elde edebilir. Davete katılacağını bildiren kişilerin toplam sayısı etkinlik planlaması için çok önemlidir.

Günümüzde hem online davetiye hem de basılı davetiyelerde LCV kısaltması sıkça kullanılır, bazen de Lütfen Cevap Veriniz olarak yazılır. Basılı davetiyede genellikle küçük bir alanda bulunan bu bilgi misafirler tarafından atlanabilir. Bu gibi durumlarda etkinlik sahibi davetlileri tek tek arayarak ya da belirli bir ücret ödemek koşuluyla organizasyon şirketlerine aratarak katılım bilgilerini elde etmeye çalışır. Bu durum etkinlik sahibine ekstra maliyet ve düşünülecek yeni bir konu çıkartır.

Davetino ‘nun online davetiye hizmeti içerisinde LCV özelliği ücretsizdir ve tamamen dijitaldir. Online davetiye sitenizin en altında bulunan konuk katılım formunu yani LCV formunu misafirleriniz ile paylaşarak katılım durumları hakkında geri dönüş talep edebilirsiniz. Telefon ile arayıp bilgi almak ile uğraşmak istemeyen konuk ve davetiye sahipleri, bu hizmetimizden oldukça memnunlar! 😀


En Çok Kullanılan LCV Sözleri

  • Bu özel günde bizlere eşlik edecek değerli davetlimiz; Gün-Ay-Yıl tarihine kadar aşağıdaki form ile katılım durumunuzu bildirmenizi önemle rica ederiz.
  • Sizi bu mutlu günümüze bekliyoruz. Lütfen Gün-Ay-Yıl tarihine kadar dönüş yapınız.
  • Bu mutlu günümüzde yanımızda olmanızdan sevinç duyarız.
  • Lütfen formu doldurarak katılım durumunuzu belirtiniz.
  • Çocuklara iyi uykular!
  • XXX amacıyla kutladığımız bu etkinlikte siz değerli davetlimizi görmeyi çok isteriz!

LCV takibini Davetino ile kolayca Yapın!

Davetino, önemli anlarınıza özel web sitesi formatında davetiye hazırlama ve konuk takip (LCV) uygulamasıdır. Davetino ile yeni nesil davetiye dakikalar içerisinde hazır!

  • Yeni nesil davetiyelerimiz sayesinde davetiye basımı ve davetiye dağıtımı süreçlerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Böylelikle kağıt ve kargo ile uğraşmaz, doğayı korursunuz!
  • Online davetiyeniz içerisinde bulunan LCV hizmeti ile davetlilerinize tek tek ulaşmak zorunda kalmazsınız. Davetiye linkinizi istediğiniz platformlardan (WhatsApp, SMS, mail vs.) misafirleriniz ile paylaşıp, katılım durumlarını öğrenebilirsiniz.
  • “Davetiyemiz size ulaştı mı? Etkinliğe katılacak mısınız? Konaklama yapacak mısınız? Davetiye kayboldu, düğün neredeydi? Düğün tarihi neydi?” gibi sorular ile uğraşmazsınız. Davetiyeniz bir web sitesi olduğu için, davetiye linki ile davetiyeniz sürekli ulaşılabilir olur. Tüm katılımcılarınızı anlık, online ve canlı bir şekilde takip edebilirsiniz.

Davetino ile hemen davetiye oluşturmak için online davetiye oluştur linkine tıklayınız.