Sünnet düğünleri ebeveynler ve yakınlar için uzun uzun planlamalar ve hazırlıklar gerektiren, merakla beklenen önemli bir gündür. Çocuklarının bu önemli günlerinin kusursuz geçmesini arzu eden aileler pek çok şeyi aynı anda organize etmeye çalışmaktadır. Bu yazıyı hazırlık sürecinde zorluk yaşamadan hayallerinizdeki sünnet düğününü kolaylıkla organize edebilmeniz için hazırladık. İşte sünnet düğünü ile ilgili akıllara takılan sorular ve cevapları. Sünnet düğününde ne yapılır?


Sünnet Ne Zaman Yapılmalıdır?

Sünnet operasyonunun sünnet düğününden en az bir hafta öncesi yaptırılması hem sünnet çocuğu hem de aile için daha rahat olacaktır. Bunun yanında sünneti düğünden çok daha önce yaptırmayı tercih eden ebeveynler de vardır. Bazı ebeveynler iyileşme sürecinin kısa oluşu gibi sebeplerle yeni doğan sünnetini tercih ederken düğün yapabilmek için çocuklarının biraz daha büyümesini beklemektedir.


Sünnet Düğünü Çeşitleri Nelerdir?

Sünnet düğünleri organizasyon sahibinin tercihine bağlı olarak farklı şekillerde düzenlenebilir. İlahi dinletileri, semazen gösterileri, mevlüt organizasyonu, Kur’an-ı Kerim dinletileri gibi etkinliklerin yer aldığı dini sünnet organizasyonlar düzenlenebileceği gibi yaz aylarında kır sünnet düğünü organizasyonları da düzenlenebilir. Misafirlere yemek ikramında bulunulan sünnet düğünlerine ise yemekli sünnet düğünü denmektedir ve sünnet düğünleri genellikle bu şekilde olmaktadır.


Sünnet Düğünü Organizasyon Fikirleri Nelerdir?

Sünnet düğünlerini organize eden ebeveynler genellikle çocuklarının sevdiği temaları tercih ederler. Sünnet düğünü organizasyon fikirleri arasında en çok tercih edileni Osmanlı temalı sultan konsepti olmakla birlikte süper kahraman gibi diğer konsept fikirleri de tercih edilenler arasındadır. Osmanlı konsepti ile kültürünüzü yansıtan bir düğün organize edebilirken süper kahraman temasıyla da çocuğunuzun hayranı olduğu kahramanlardan biriymişçesine hissetmesini sağlayabilirsiniz.


Sünnet Düğününde Çocuklar İçin Neler Yapılabilir?

Sünnet düğününde önemli olan sünnet çocuğunun kendisi için düzenlenen bu organizasyonda mutlu olması, keyifli hissetmesidir. Sünnet düğünü için animatör veya palyaço getirilmesi hem sünnet çocuğunu hem diğer misafir çocuklarını mutlu edecek, ayrıca ebeveynlerinin de bu dakikaları rahat geçirmesini sağlayacaktır. Çocuklara ayrılan bir bölümde patlamış mısır, pamuk şeker gibi ikramlıkların hazırlanıp dağıtılması da onları mutlu edecektir.

Sünnet düğünü için alternatif gösteri fikirleri:

  • Karagöz Hacivat gösterisi
  • Nasrettin Hoca gösterisi
  • Sihirbaz gösterisi
  • Semazen gösterisi
  • Masal kahramanları animasyonları
  • Kukla gösterisi

Sünnet Düğünü Süslemeleri Nelerdir?

Günümüzde sünnet düğününün en önemli ve vazgeçilmez aksesuarı sünnet tahtıdır. Kimi zaman sünnet çocuğu bu taht üzerinde taşınarak mekâna getirilir. Genellikle açık alan sünnet düğünlerinde giriş esnasında volkanlar ve konfetiler kullanılır. Düğün ve kına gibi organizasyonların da vazgeçilmez unsuru olan masa ve sandalye süslemeleri burada da önemli bir yer tutmaktadır. Sünnet konseptine bağlı olarak çeşitlilik gösterse de balonlar her sünnet düğününün ayrılmaz bir parçasıdır.


Sünnet Düğünü Müzikleri Nasıl Olmalıdır?

Çocuğunuzun bu önemli gününde çalınacak olan müzikler çocuğunuz nispeten ileri bir yaştaysa onun ve ailesi olarak sizlerin zevkine göre şekillenecektir. Eğer ortam ve şartlar müsaitse canlı müzik seçeneğini değerlendirebilir, profesyonel bir dj de kiralayabilirsiniz. Akraba ve arkadaşlarınızın geldiği yöreye uygun hareketli müzikler birlikte hoş vakitler geçirmenizi sağlayacaktır.


Sünnet Davetiyesi Sözlerine Örnekler Nelerdir?

Genellikler kullanılan davetiye sözleri için örnekleri aşağıda bulabilirsiniz.

  • Ailemin tek oğluyum, babamın sağ koluyum. Büyüdüm adam oluyorum, sünnet düğünüme hepinizi bekliyorum.
  • Büyüdüm erkek oluyorum, bu mutlu günüme tüm sevenlerimi bekliyorum.
  • Oğlumuz "isim" diyor ki: Duyduk duymadık demeyin dostlarım sevdiklerim! Bugün benim sünnetim, bu mutlu günüme hepinizi beklerim.
  • Oğlumuz "isim" diyor ki: Çocukluğa elveda, delikanlılığa merhaba. Renk katın günümüze, buyurun dostlar sünnetime.
  • Allah’ın emri Peygamberimizin sünnetini yerine getiriyoruz. Bu hayırlı günümüzde sizleri de aramızda görmek istiyoruz.

Sünnet Davetiyeleri Ne Zaman Hazırlanmalı?

Sünnet davetiyesi hazırlanma süresinin, davetiye dağıtımını da göz önünde bulundurarak düğünden en az bir ay önce tamamlanmış olması en ideali diyebiliriz. Burada önemli olan bir nokta da davetli listesi hazırlamak ve sünnet düğününüzde görmek istediğiniz hiçbir ismi atlamadığınızdan emin olmanızdır. Geleneksel davetiyelerin yerine online sünnet davetiyesi hazırlamayı düşünürseniz bu hazırlık süresi çok daha kısa sürecektir. Ayrıca LCV özelliği sayesinde sünnet düğününüze kaç kişinin katılacağı hakkında bilgi sahibi olabilir, oturma düzeninizi ve ikramlıklarınızı buna göre ayarlayabilirsiniz.

Birbirinden güzel sünnet davetiyesi modelleri için online sünnet davetiyesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Davetino ile tüm etkinlikleriniz için davetiye hazırlamak ve konuklarınızı yönetmek (LCV) çok kolay!