Evlenmek istediğiniz kadını nihayet buldunuz. Birlikte zaman geçirdiniz, ailesiyle, arkadaşlarıyla tanıştınız ve onunla bir ömrü beraber geçirmek istediğinize karar verdiniz. Onun da sizinle aynı şeyleri hissettiğini biliyorsunuz. O yüzden evlenme teklif edeceksiniz. Peki ama nasıl bir yüzük almanız gerektiğini biliyor musunuz?


Evlilik Teklif Etmek İçin Yüzük Seçimi

Genelde evlilik teklifleri tek taş yüzüklerle yapılır. Elbette bu bir zorunluluk değildir ancak tek taşla evlilik tekliği yapmak yazısız kurallardan biri olduğu kabul edilir. Yüzük seçimi aynı zamanda kız arkadaşınıza olan sevginizin bir sembolü ve ilişkiyi bir sonraki seviyeye taşıma isteğinin bir göstergesidir. Bu noktada tek taş seçimi yapmak çok zor bir iş olabilir.

Birçok erkek için, bir yüzük satın almak, vahşi mücevher dünyasındaki ilk deneyimleri olacaktır. Bir kuyumcuya girdiğinizde, daha önce hiç duymadığınız terim ve kavramlarla kafanız karışabilir.

Sakın korkmayın! Kız arkadaşınızın aklını başından alacağınız bir evlilik teklifi için doğru yüzüğü satın almanıza yardımcı olacak tek taş seçme rehberini sizin için bir araya getirdik. Hazırsanız başlayalım.


1. Bütçenizi Belirleyin

Bir kuyumcuya girmeden önce yapmanız gereken ilk şey bir bütçe oluşturmaktır. Bütçenizi belirlemeniz kuyumcunun size belli fiyat aralığınızdaki seçenekleri göstermesine yardımcı olacaktır. Tıpkı bir araba satın aldığınızda olduğu gibi, bir nişan yüzüğünün fiyatının birçok etkene göre değişebileceğini unutmayın.


2. Sevgilinizin Parmak Ölçüsünü Alın

Bu yüzük satın alma sürecinde en zor adımlardan biridir. Ama aynı zamanda en önemli adımdır. Evlilik teklif ettiğiniz sırada yüzüğün sevgilinizin parmağına uymaması dünyanın sonu olmasa da olayın ruhunu bir miktar kaybetmesine sebep olabilir. O yüzden seçtiğiniz yüzüğün doğru boyutta olduğundan emin olarak teklifinizi yaptığınız andaki atmosferin kaybolmamasını sağlayabilirsiniz.

Kız arkadaşınızın yüzük ölçüsünü almanın en iyi ve kolay yolu, hali hazırda taktığı herhangi bir yüzüğü alarak ölçmek üzere kuyumcuya götürmektir. Eğer işin sürprizini kaçırmak istemiyorsanız, sinsi bir plan yaparak mücevher kutusundan bir yüzük çalmayı düşünebilirsiniz. Son derece heyecanlı bir plan öyle değil mi?


Tek Taş Yüzük Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bütçenizi belirlediniz, sevgilinizin parmak ölçüsünü aldınız. Nelerden hoşlandığını da az çok biliyorsanız sıra tek taş seçimi yapmaya geldi. Tek taş yüzüklerde sayısız taş seçeneği vardır. Pırlanta, zümrüt, yakut, elmas, safir, swarovski gibi farklı taşların olduğu yüzükleri seçebilirsiniz. Genelde evlilik tekliflerinde pırlanta tercih edilir. Erkek için bir elmas satın almak göz korkutucu bir görev gibi görünebilir ancak biraz bilgi ile kuyumcudan sevgilinizin hayran kalacağı bir yüzükle çıkabilirsiniz.


Pırlanta Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Bir pırlanta seçerken kesim, renk, berraklık ve karat ağırlığını dikkate almak önemlidir. Bu faktörlerin dördü de pırlantanın kalitesini ve maliyetini belirler. Kesim, taşın açılarını ve oranlarını ifade eder. İyi kesilmiş bir elmas ışığı yansıtır. Pırlantaya ışıltı veren de budur. Çok derin veya çok sığ kesilen elmaslar daha zayıf bir görünüme neden olur. Kesim dikkat etmeniz gereken etmenler arasında en önemlisidir.

Pırlantaları çeşitli renklerde bulabilirsiniz. Pırlanta rengi, renksiz ve açık sarı arasında değişen bir ölçekte değerlendirilir. Renksiz pırlantalar nadir ve pahalıdır. Beyaz renkli pırlantalar en popüler olanlarıdır. Ama en nihayetinde pırlanta rengi bütçeniz ve tercihiniz ile alakalıdır. Tek taş seçme rehberi tüm bunları anlatmak için yeterli olsa bile aradaki farkları görerek tecrübe etmeniz en önemlisidir.


Evlilik Teklifi İçin Kaç Karat Bir Yüzük Almalısınız?

Karat, bir elmasın ağırlığını ifade eder. Taş ne kadar ağır olursa o kadar fazla ödeme yaparsınız. Ancak büyük pırlanta her zaman daha iyi olan değildir. Bazı tek taşlar büyük pırlantalara sahip olmalarına rağmen zarif görünmezler. O yüzden seçeceğiniz yüzükte zarafete de dikkat ederek bir seçim yapmanız önemlidir. Çoğu durumda evlilik tekliflerinde ortalama büyüklükte taşlar tercih edilir.


Tek Taş Yüzük Şekilleri

Tek taş seçme rehberi için en önemli adımlardan biri de alacağınız taşın şekline karar vermektir. Evlilik teklif edeceğiniz tek taş yüzükte pırlantanın şekli, tamamen sizin ve kız arkadaşınızın zevkine kalmış bir konudur. Yuvarlak, prenses, zümrüt, damla, oval kesim şekillerinde pırlantalar piyasada en sık göreceğiniz çeşitlerdendir. Hangi kesim pırlanta alacağınız tamamen size bağlıdır. Ama yuvarlak kesim tektaşların dünyada en çok tercih edilen tek taş modeli olduğunu ve bu kesimin ışığı en iyi yansıtan kesim olduğunu unutmayın.