Türkiye’deki düğün çeşitlerini siz de merak ediyor ve gelecekte gerçekleştireceğiniz düğünle alakalı en doğru tercihi yapmak mı istiyorsunuz? O halde düğün çeşitlerini detaylı bir şekilde ele aldığımız bu rehber yazımıza bir göz atın ve kaliteli bir sonuca ulaşmanın ayrıcalıklarını yaşayın!


Köy Düğünleri

Köy düğünü, Türk gelenek ve göreneklerine göre düzenlenen oldukça eğlenceli düğün etkinlikleridir. Bu nedenle de Türkiye’de en çok tercih edilen düğün çeşitlerinden bir tanesidir. Genellikle kırsal bölgede yaşayanların kendi örflerine bağlı kalarak gerçekleştirmek istedikleri bu düğünler köy meydanında ya da evlerin bahçelerinde düzenlenmektedir.

Köy düğününü farklı kılan en önemli yanı ise bu düğünlerin öncesinde ya da düğün sırasında sofralar kurulmasıdır. Köylü ve misafirlerin lezzetli yemeklerle karınlarını doyurmaları ve eğlenceye kısa ara vermeleri amaçlanır. Köy ortamında düzenlenmesi nedeniyle kentte yaşayan çiftler tarafından çok tercih edilmese de bu düğünlerin oldukça eğlenceli olduğundan söz etmek gerekir.


Roman Düğünleri

Romanlar, ülkemizin farklı noktalarında yaşayan ve kendine has kültürleri ile ön plana çıkan bir topluluktur. Romanları diğer topluluklardan ayıran en önemli özellikleri çalgı ve çengi konusunda ortaya çıkar. Eğlenmeyi ve eğlendirmeyi çok seven romanların düğünlerinde de oldukça eğlenceli anlar yaşanır.

Roman düğünleri genellikle mahalle arasında ve bütün mahallelinin katıldığı bir şekilde gerçekleşir. Özellikle Roman Havası tarzında müzikler eşliğinde eğlenen Romanlar kendi kültürlerini yansıttıkları düğünlerinde herkesi mest eden figürler sergilerler. Görsel açıdan kusursuz olan bu düğünlerin eğlence konusunda da bir numara olduğunu ifade edebiliriz.


Otel Düğünleri

Otel düğünleri, genellikle bir kutlama şeklinde gerçekleşen düğünler olduğu gibi çalgılı düğünler olarak da düzenlenebilmektedir. Otelin toplantı salonunda gerçekleşen bu tür düğünlerin genç çiftlerin taleplerine uygun bir şekilde organize edileceklerinden söz etmek gerekir.

Otel düğünlerinde organizasyonu düzenleyen genellikle otelin kendisi ya da bir organizasyon firmasıdır. Bu nedenle de yapılması gereken şey aslında otel düğününü organize edecek olan firmayı belirleyerek kaliteli çözüme başvurmaktır. Siz de otelde gerçekleşecek bir düğün için hemen harekete geçebilirsiniz.


Kır Düğünleri

Kır düğünleri, genç kızların ve evlenme hayali kuran kadınların çok arzu ettiği seçeneklerden bir tanesidir. Bu düğünlerin kır düğünü olarak anılmasındaki temel mantık aslında bahçe ya da bir yeşil alanda gerçekleştirilmesidir. Kırda düzenleniyormuş havası olan bu düğünlerin ayrıca açık havada olması da oldukça ilgi çekicidir. Genç kızlar ve evlenme hayali kuran kadınlar için kır düğünlerinin vazgeçilmez bir çözüm olduğunu ifade ettikten sonra bu tür düğünleri organize etmek için de büyük çaba sarf etmek gerektiğini ifade edebiliriz.


Siz de yukarıdaki düğün çeşitlerinden bir tanesiyle harika bir deneyim yaşamak ister misiniz? O halde planlamalarınızı hemen yapın ve çok özel bir düğüne kapı aralayın! Düğününüz kadar özel bir düğün davetiyesi ister misiniz? Davetino ile yeni nesil düğün davetiyesi dakikalar içerisinde hazır!