Kaç yaşında olursanız olun doğum günleri herkes için çok özel. Hepimiz bu önemli günü gönlümüzce kutlamak, unutulmaz dakikalar yaşamak istiyoruz. Ancak bazen hayallerimizdeki doğum günü partisini organize etmek sandığımız kadar kolay olmuyor. Birkaç saatlik bu eğlenceli organizasyonun ardında aslında hummalı bir çalışma yatıyor. Peki, aynı anda her şeyi nasıl planlayıp hesaplamalısınız? İşte bu noktada devreye girerek doğum günü partisi ile ilgili aklınıza takılacak sorulara cevap bulduk. Haydi buyurun içeriğimize.


Partinin Teması Olması Şart Mı?

Öncelikle tüm soruların ortak cevabı olarak şunu söyleyebiliriz ki doğum günü kadar kişisel ve özel bir günden söz ederken şart, olmazsa olmaz gibi kavramlar pek yerinde olmayacaktır. Kendinizin veya sevdiklerinizin doğum gününü içinizden geldiğiniz şekilde özgürce kutlayın. Doğum günü parti teması şart olmamakla birlikte kutlamayı yeni yaşına giren kişinin sevdiği tarz ışığında yapmak elbette keyifli olacaktır. Eğer temalı bir doğum günü organize etmek istiyorsanız İstanbul’da Doğum Günü Kutlamak İçin Örnek Konseptler adlı içeriğimize göz atmanızı tavsiye ederiz.


Parti Menüsünde Neler Olabilir?

Eğer doğum günü partisi sınırsız eğlencenin odak noktası olduğu bir organizasyonsa kolayca atıştırılabilecek yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Pizzalar, kuru pastalar, kekler ve sandviçler menünüzü bir doğum günü atıştırmalık listesi için ideal hale getirebilir. Ancak eğer yemek odaklı bir doğum günü partisi düzenlemeyi planlıyorsanız doğum günü olan kişinin en sevdiği mekâna rezervasyon yaptırabilir veya ayarladığınız diğer bir mekânda yeni yaşına giren kişinin damağına hitap eden yiyecekler sunabilirsiniz. Tabii ki doğum günü pastası eşliğinde…


Davetli Listesi Oluşturmalı Mı?

En az tema kadar önemli olan diğer bir doğum günü partisi unsuru da davetli listesi. Bu liste ilk olarak hayal ettiğiniz doğum gününün gerçekleştireceği mekâna, dolayısıyla alabileceği kapasiteye bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Elbette organizasyonun geniş bir mekânda gerçekleşecek olması isteğinizden fazla kişiyi davet etmenizi gerekli kılmaz. Gün sizin gününüz, mutluluğunuzu paylaşarak artıracak olduğuna inandığınız kişileri davet edin. Bunun için de parti öncesi davet listesi oluşturmak mantıklı olacaktır. Bu şekilde davetli sayısı ve partiye katılma imkânı olan kişiler konusunda net bir fikir sahibi olmuş olacaksınız.


Doğum Günü Davetiyesi Nasıl Hazırlanmalı?

Hayatımızdaki en önemli günleri düşündüğümüzde doğum günleri her zaman listede başı çeken gündür. Bu önemli günün beraberinde getirdiği ihtiyaç ise doğum günü davetiyeleridir. İster geleneksel davetiye ister online davetiye ve LCV hizmeti kullanıyor olun bilmeniz gereken birkaç nokta var. Bunlardan ilki davetiyede doğum günü sahibinin adının ve yeni yaşını belirtmenizin gerektiği. Davetiyeyi hazırlarken doğum günü partisinin temasına uygun bir dille misafirlerinize seslenmeyi de ihmal etmemelisiniz. Ve tabii ki doğum günü davetiyenizde partinin gerçekleşecek olduğu yeri ve zamanı net ifadelerle belirtmeniz ve misafirlerin aklında soru işareti bırakmamanız önem taşır.


Parti Süresince Neler Yapılabilir?

İyi bir doğum günü partisi organize etmenin yolu tabii ki eğlenceli anlar yaşanabilecek ortamı oluşturmaktan geçer. Parti süresince yapılabilecek etkinlikler yeni yaşına girecek olan kişinin yaşına göre değişiklik gösterecektir. Örneğin doğum günü sahibi bir çocuksa ve davetlilerin çoğu çocuklardan oluşuyorsa sandalye kapmaca, baloncuk patlatma gibi pek çok oyun miniklerin doğum günü partisini eğlenerek geçirmesini sağlar. Eğer doğum günü sahibi bir yetişkinse hoşuna giden bir ambiyansta organizasyonu planlamak ve sevdiği tarzda etkinlikler yapmak eğlenceyi doruklarda yaşamanızı sağlayacaktır.


Sürpriz Doğum Günü Partisi Nasıl Yapılır?

Sürpriz doğum günü partisini evde de dış mekanda da yapmak mümkün. Bahar ve yaz aylarında doğum günü partisi organize etmeyi düşünen kişiler açık alanda kutlama yapmayı da düşünebilir. Geniş mekân seçenekleri arasından size uygun olana karar verdikten sonra partiye dair diğer detayları planlamaya başlayabilirsiniz demektir. Sürpriz doğum günü partisinin olmazsa olmazları balonlar, süslemeler ve ışıklandırmaları yeni yaşına girecek kişinin zevki doğrultusunda seçmeyi unutmayın. Sürpriz doğum günü partisi konusunda en önemli nokta partiye davet ettiğiniz misafirleri doğum günü olan kişiye sürprizi bozacak herhangi bir şey hissettirmelerini engel olmak adına uyarmanızdır. Ummadığı bir anda doğum gününün kutlandığını gören kişinin yüzündeki sevinç ifadesi tüm yorgunluğunuza değecek.


Birbirinden güzel doğum günü davetiyesi modelleri için online doğum günü davetiyesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Davetino ile tüm etkinlikleriniz için davetiye hazırlamak ve konuklarınızı yönetmek (LCV) çok kolay!