Evlilik teklifi sonrasında nişan hazırlıkları hız kesmeden başlar. Bu süreci problemsiz bir şekilde tamamlamak adına bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor. Eşsiz bir nişan deneyimi için adım adım nişan hazırlıkları neler olmalı? Sizler için açıkladık.


Nişan Hazırlıkları

Nişan hazırlığında sırasıyla şu uygulamalar takip ediliyor:

  • Nişan tarihi belirleniyor.
  • Nişan mekanı seçiliyor.
  • Nişan yüzükleri alınıyor.
  • Nişan temasına karar veriliyor.
  • Nişan kıyafetleri satın alınıyor.
  • Süslemeler belirleniyor.
  • Nişan ikramlıkları seçiliyor.
  • Nişan pastasına karar veriliyor.
  • Nişan tepsisi alınıyor.
  • Hediyeler tespit ediliyor.
  • Nişan takıları alınıyor.

Nişan Mekanı

Nişanın yapılacağı mekana aileler ile gelin ve damat karar veriyor. Bu aşamada istek ve taleplere ek olarak bütçe de belirleyici bir faktör oluyor. Nişan mekanı için otel, düğün salonu, açık hava ve ev gibi seçenekleriniz bulunuyor.


Nişan Davetiyesi

Nişan etkinliğinde davetiye çok önemli bir detay. Davetiye seçimi, gelin ve damadın kişiliklerini ve yapılarını öne çıkarıyor. Nişanın nerede yapılacağı, hangi saatte gerçekleştirileceği gibi ayrıntılar davetiyelerde yer alıyor. Mekân seçimi sonrasında davetiyeye karar verilmesi gerekiyor. Çünkü nişan mekanının konseptine uygun bir davetiye tasarımı daha hoş bir görüntü sergiliyor.

Online davetiye, son dönemlerin vazgeçilmez davetiye çeşitlerinden. Davetino ile siz de online nişan davetiyesi hazırlayabilirsiniz. Her tercihe uygun nişan davetiyesi tasarımlarımız bulunuyor. LCV özelliği ile konuk takibini kolayca yapabiliyor, süreci problemsiz bir şekilde yönetme olanağı elde ediyorsunuz. Düğününüzü planlamak için Davetino’nun avantajlarından yararlanabilirsiniz!


Nişan Yüzükleri

Nişanın simgelerinden olan alyanslar, bu organizasyonu unutulmaz kılıyor. Gelin ve damadın tarzına uygun olan yüzükler belirleniyor ve satın alınıyor. Özenle seçilen alyanslar, parmaklara takılıyor ve kurdele ile kesiliyor. Bu da nişan merasimi olarak biliniyor.


Nişan Pastası

Nişan etkinliğinin bir diğer sembolü de nişan pastası oluyor. Davetli sayısına ve etkinlik mekanına uygun bir şekilde pasta tasarımı belirleniyor. Pastanın büyüklüğü de aynı şekilde davetli sayısına göre ayarlanıyor.


Nişan Masası

Dekoratif eşyalar ve aksesuarlar ile süslenen nişan masası, harika fotoğraf kareleri yakalamanıza izin verecek şekilde dizayn ediliyor. Büyük ve gösterişli bir masa hazırlanıyor. Bu masaya çiçekler, mumlar, arka fonlar ve bazı süs eşyaları eşlik ediyor.


Nişan Tepsisi

Nişan konseptine uygun bir tepsi satın almak gerekiyor. Böylece uyumlu bir görüntü teşvik ediliyor. Bu tepsiye yüzük yükseltici, makas ve yüzük kutusu gibi materyaller dahil ediliyor.


Nişan Bohçası

Gelin ve damat ile aileleri, nişan hazırlığı için alışverişe çıkarlar. Nişanda erkek tarafının geline ve onun ailesine neler aldıkları gösteriliyor. Aynı zamanda kız tarafının da erkeğin ailesine ve damada neler aldığı gösteriliyor. Erkek tarafı gelin bohçası hazırlıyor. Kız tarafı ise damat bohçası yapıyor. Bazı şehirlerde bohçaların gösterilmesine yatak yüzü ismi veriliyor.

Nişan bohçalarının olmazsa olmazları arasında terlik, bornoz takımı, kıyafet, ayakkabı, tarak, makyaj seti, iç çamaşırı, lif, patik yer alıyor. Erkek tarafı, gelinin baba ve annesine de çeşitli kıyafetler alıyorlar. Bunlar da bohça şeklinde sunuluyor. Nişana katılan davetlilere ise bu bohçalar sergileniyor.


Nişan Kıyafetleri

Nişan etkinliğinin en önemli ve belki de en zor kısmı diyebiliriz. Nişan için gerekli olan diğer malzemeler tamamlandıktan sonra sıra gelir gelin ve damat kıyafetini seçmeye. Nişan elbisesi seçiminde organizasyonun teması, mevsim ve kişisel zevkler göz önünde bulundurulmalı. Gelin adayları için abiyeler öne çıkarken, damat adayları için en uygun seçim takım elbise oluyor. Gelin isterse daha sade bir elbise de tercih edebiliyor.